9 0

Joline Huijgen

Werkt bij Allerzorg sinds: 2018

Waarom ben je voor Allerzorg komen werken?

Joline: “Ik werkte in het ziekenhuis op de intensive care en was op zoek naar een baan met meer regelmatige werktijden. Die vond ik bij Allerzorg, waar ik aan de slag kon als teamcoördinator voor het team van verpleegtechnische zorg. Hierin vind ik naast uitdaging op gebied van coördinatie ook vakinhoudelijke uitdaging. De verpleegtechnische zorg vraagt toch om hele specifieke medische kennis.”

Wat vind je het mooiste aan jouw werk als teamcoördinator verpleegtechnische zorg?

Joline: “Het mooiste aan mijn werk vind ik dat mensen die langere tijd in het ziekenhuis zijn opgenomen toch naar huis kunnen. En wij maken dit mogelijk. Die dankbaarheid van de cliënten krijg je mee.”

Wat is het meest bijzondere dat je tijdens je werk hebt meegemaakt?

Joline: “Ik moest bij een mevrouw die terminaal ziek was het infuus toedienen waarmee ze voeding kreeg. Hierdoor kon ze de deze laatste levensfase gewoon thuis doorbrengen en afscheid nemen van haar geliefden op de plek die voor haar vertrouwd voelde.”

Wat is het raarste wat je tijdens je werk hebt meegemaakt?

Joline: “Ik heb wel eens op een hele warme dag een McFlurry opgehaald voor iemand. We komen natuurlijk bij de mensen thuis en vaak ook voor langere tijd. Hierdoor kom je heel dichtbij mensen. Je ziet veel van hun leven. Dit levert mooie en soms ook grappige situaties op.”

Kun je een werkdag omschrijven?

Joline: “Ik start vanuit huis en krijg mijn route via de telefoon of tablet. Ik lees me in en ga op pad. Zo rij ik de hele dag kriskras door midden Nederland en voer ik verschillende verpleegtechnische handelingen uit. Als cliënten lang aan een infuus zitten heb ik wat extra tijd om mijn administratie te doen of een e-learning te volgen. Natuurlijk gebruik ik dit ook om een praatje te maken met de cliënt of soms zelfs een spelletje doen. Ik kijk waar de mensen behoefte aan hebben.”

Kun je iets vertellen over de (persoonlijke) ontwikkeling die jij hebt doorgemaakt bij Allerzorg?

Joline: “Toen ik begon bij Allerzorg, was er nog geen team voor de verpleegtechnische zorg. Dat team heb ik zelf opgezet. Ik werd goed begeleid door de regiomanager en ben klein begonnen met het voeren van sollicitaties en het maken van roosters. Gaandeweg heb ik meer geleerd over de organisatie en alle financiële en bedrijfsmatige aspecten. Daarnaast hebben we als teamcoördinatoren onderling leuk contact en leren we ook veel van elkaar.”

Hoe geef jij cliënten een gevoel van thuis?

Joline: “We zijn heel flexibel en proberen mee te denken en mee te bewegen met de cliënt. Waar mogelijk passen we onze zorg aan. Gaat de cliënt bijvoorbeeld op bezoek elders in het land? Dan kijken we of daar een team is dat de zorg kan leveren. De wens van de cliënt is leidend voor ons.”

Wat heb je nodig om jouw werk te kunnen doen?

Joline: “Het is fijn als je eerder in het ziekenhuis bepaalde specialistische kennis hebt opgedaan,  bijvoorbeeld op de intensive care, de spoedeisende hulp of op medium care. Die technische kant van de verpleegkunde is namelijk een groot deel van dit werk. Ik hou heel erg van deze technische kant, dat maakt het werk voor mij uitdagend.”

Wat zou je tegen je toekomstige collega willen zeggen?

Joline: “Allerzorg is een leuke organisatie om te werken. Het is een organisatie van deze tijd. Wanneer je van je laat horen en je wensen kenbaar maakt, is er bij Allerzorg veel mogelijk. In ons team is de werkdruk ook gezond. Werk en privé zijn goed in balans. Eigenlijk voelt het werk voor mij nooit echt als werk.”

Allerzorg is een organisatie van deze tijd. Wanneer je je wensen kenbaar maakt, is er bij Allerzorg veel mogelijk.

Joline Huijgen
Teamco├Ârdinator | Verpleegtechnische zorg

Joline
Meest recente vacatures

{{offer.title}}

Wondzorg
  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature