9 0

Rita Schouten

Werkt bij Allerzorg sinds: januari 2016

Waarom ben je bij Allerzorg komen werken?

Rita: "Allerzorg trok me gelijk aan als organisatie vanwege het gevoel van kleinschaligheid, terwijl het eigenlijk best een grote organisatie is. Hiervoor werkte ik bij een andere zorgorgansatie en daar heb ik veel verschillende dingen mogen doen. Dat was leuk, maar het werd een soort massaal callcenter. Daar voelde ik me niet meer thuis. Bij Allerzorg zijn de lijntjes korter. Daardoor kun je heel betrokken zijn met elkaar. Nu ken ik zoveel mensen persoonlijk. Alle kraamverzorgenden ken ik bij naam en ik heb in eerdere rollen ook veel persoonlijk contact gehad met verloskundigen en clienten. Dat vind ik zelf heel prettig werken."

Wat vind je het mooiste aan jouw werk bij Allerzorg Kraamzorg?

Rita: "Het mooiste vind ik om zorg te bieden die past bij de persoon, écht zorg op maat dus. Wij willen zorg leveren die wij zelf ook aan onze familie en naasten zouden geven. Dat dragen wij als organisatie uit en dat doen we ook echt. Samen met collega’s voor een mooi doel gaan: het verschil maken voor kersverse gezinnen. En dat maakt ons werk heel speciaal. Je komt zo dichtbij de familie te staan, dat is heel bijzonder. Wat een prachtig beroep hebben we toch!"

Wat maakt jou trots?

Rita: "Dat alle collega's zichtbaar liefde voor het vak hebben. Elke kraamweek zetten zij zich voor 100% in. Elke geboorte en elke baby is bijzonder voor hen. Ons beroep is nooit saai en altijd dynamisch. Maar ik krijg ook veel voldoening van de mooie waardering die we krijgen van cliënten."

Kun je iets vertellen over de mensen in de kraamzorgteams?

Rita: "Bij Allerzorg Kraamzorg hebben we een grote diversiteit aan collega’s, maar wel allemaal met één en hetzelfde doel. Daarnaast heeft iedere collega een eigen talent. De één is expert op het gebied van babymassage, de ander is borstvoedingcoach. Dat maakt ons team ook weer heel divers."

Wat maakt jouw Allerzorg Kraamzorg uniek?

Rita: "Kraamzorg valt onder de divisie Kind & Gezin. Bij Allerzorg kunnen we naast kraamzorg ook andere zorg bieden als het nodig is, zoals begeleiding of medische kindzorg. Dat is voor een client heel fijn, omdat alles in één vloeiende beweging door kan gaan, zonder te schakelen met allerlei verschillende organisaties. Zo maken wij het verschil. Wij geven kersverse gezinnen echt een stevige basis en wij geven elk kind een kansrijke start. Dus niet alleen door middel van kraamzorg, maar ook door samen te werken met andere specialisten binnen Allerzorg. Hierdoor kunnen wij de zorg zoveel mogelijk afstemmen op de behoefte van de cliënt."

Kun je iets vertellen over de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling binnen Allerzorg Kraamzorg?

Rita: "Onze kraamverzorgenden zijn natuurlijk al allemaal goed geschoold, maar wij gaan onze medewerkers vakinhoudelijk extra scholen zodat zij ook kwetsbare gezinnen kunnen begeleiden. We hebben natuurlijk ook mogelijkheden voor kraamverzorgenden in opleiding, leerlingen kunnen we een leerwerkplek bieden en worden begeleid door onze praktijkopleider."

Bij Allerzorg vinden we het belangrijk om steeds te blijven innoveren en specialiseren. Kun je voorbeelden geven van wat jij vernieuwend vindt bij Allerzorg?

Rita: "Een mooie innovatie binnen Allerzorg Kraamzorg is onze gespecialiseerde kraamzorg. Kwetsbare zwangeren kunnen wij extra begeleiding bieden, naast de reguliere kraamzorg. Zo dragen wij weer een extra steentje bij aan de stabiliteit en hechting van moeder en kind."

Bij Allerzorg Kraamzorg ken ik iedereen persoonlijk en dat vind ik erg prettig werken.

Rita Schouten
Manager Geboortezorg | Kraamzorg

Rita
Meest recente vacatures

{{offer.title}}

Wondzorg
  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature