9 0

Leren & werken

Leren & werken

Bij Allerzorg, Wonen bij September of Compartijn kun je terecht voor een werken-lerenplek, stageplaats of een oriëntatiebaan. Hieronder lees je hoe je je hiervoor aanmeldt.

Werken-lerenplek

Bij Allerzorg, Wonen bij September en Compartijn bieden we verschillende soorten werken-lerenplekken aan voor de opleidingen tot helpende plus, verzorgende IG, MBO- verpleegkunde en HBO-verpleegkunde. Omdat wij landelijk werken, zijn er op diverse plaatsen opleidingsmogelijkheden. Je kunt binnen verschillende teams in de wijk werken, maar ook binnen de specialistische zorg of in woonhuizen voor ouderen. Werken bij een van onze organisaties betekent werken bij een landelijke organisatie waarin we van elkaars expertise gebruik maken..

Om in aanmerking te komen voor een werken-lerenplek, moet je jezelf bij een ROC aanmelden voor een BBL opleiding. Daarna kun je solliciteren naar een leerlingplek bij het zorgteam of woonhuis in (de buurt van) jouw woonplaats.

Stageplaatsen

Bij Allerzorg, Wonen bij September en Compartijn bieden we verschillende soorten stageplaatsen aan. Zo kun je stage lopen binnen verschillende specialismen van Allerzorg (bijvoorbeeld kraamzorg, kindzorg, wijkverpleging of verpleegtechnnische zorg), of in woonhuizen voor ouderen. Een stage bij een van onze organisaties betekent dat je werkt voor een landelijke zorgorganisatie. Je krijgt de kans om te leren binnen een groot netwerk aan gespecialiseerde zorgverleners, een kans die je veel mogelijkheden biedt!

We werken met kleine en persoonlijke teams. Zo leer je je collega-zorgverleners goed kennen en kun je bij hen met vragen terecht. Je zult merken dat er een prettige sfeer heerst in de teams, in een goede sfeer werk je namelijk het beste!  Wat ons verbindt, is dat we zorgen vanuit ons hart. Maar dat niet alleen; leren en ontwikkelen staan bij ons ook hoog in het vaandel!

Oriëntatiebaan

Als je interesse hebt in een baan in de zorg en (nog) geen diploma hiervoor hebt, dan is een oriëntatiebaan bij Allerzorg, Wonen bij September of Compartijn misschien iets voor jou. Het leuke van een oriëntatiebaan is dat je naast je huidige werk kan 'snuffelen' aan de zorg. Je krijgt de mogelijkheid om mee te lopen in een wijkteam/woonhuis. Voor ongeveer 8 uur per week - dus één dag in de week - krijg je voor de duur van 2 maanden een arbeidsovereenkomst. Gedurende deze periode krijg je een salaris voor de uren die je meeloopt. Dit bedraagt € 1850,- bruto op basis van een dienstverband van 36 uur.
Tijdens deze 2 maanden zijn er ongeveer 3 lesdagen gepland die al dan niet in de avonduren worden gegeven. De lessen gaan onder andere over omgangskunde en basisinformatie om zorg te verlenen. Aan het eind van deze 2 maanden wordt er een gesprek gepland met de leidinggevende van het team om samen te bepalen of je bij onze organisatie kunt starten met een opleiding in de zorg.

Als je start met een opleiding in de zorg bij Allerzorg, Wonen bij September of Compartijn, dan kom je voor ongeveer 24 uur per week in dienst. Vanaf april 2021 geldt dat je ongeveer 1 dag per week les krijgt. Dit kan een digitale les zijn, een bijeenkomst waarbij je fysiek aanwezig bent of een dag met zelfstudie. Je volgt jouw opleiding op je eigen tempo. Dit geeft je de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden dan de tijd die ervoor staat. Afhankelijk van je vooropleiding start je met de opleiding tot helpende plus, verzorgende IG of verpleegkundige niveau 4.

Wil je meer informatie over opleiden in het algemeen of een oriëntatiebaan dan kun je bellen met de afdeling opleidingen op donderdagen tussen 10.00 en 14.00 uur.

Meest recente vacatures

{{offer.title}}

Wondzorg
  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature