9 0

Ontdek van werken in de zorg iets voor jou is!

Als je interesse hebt in een baan in de zorg en (nog) geen diploma hiervoor hebt, dan is een oriëntatiebaan bij Allerzorg, Wonen bij September of Compartijn misschien iets voor jou. Het leuke van een oriëntatiebaan is dat je naast je huidige werk kan 'snuffelen' aan de zorg. Ideaal als je wilt ontdekken of het werk echt bij je past. In het najaar van 2021 starten we met een volgende groep. Deelneemster Heidi - en inmiddels leerling Verzorgende IG - deelt graag haar ervaring om je alvast enthousiast te maken. 

 

De zorg is nog leuker dan ik dacht!

Heidi Heek
Leerling Verzorgende IG |

Lees het verhaal van Heidi
Heidi

Hoe werkt het traject? 

Twee maanden krijg je de mogelijkheid om mee te lopen in een kleinschalig woonhuis van Wonen bij September of Compartijn, of in een wijkteam van Allerzorg. Je draait ongeveer 8 uur per week -  dus één dag in de week - mee. Voor deze uren maken we een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Je ontvangt dus salaris (€1850,- bruto o.b.v. 36 uur) voor de uren die je meeloopt. 

Naast het meelopen zijn er ook drie lesdagen, al dan niet in de avonduren, gepland. De lessen gaan onder andere over omgangskunde en basisinformatie om zorg te verlenen.
Aan het eind van de twee orientatiemaanden deel je je ervaring met de leidinggevende van het team waarin je meeliep. Samen kijken en bepalen we met jou of je wilt en kunt starten met een opleiding in de zorg bij onze organisatie. 

Enthousiast over de zorg, dan bieden wij je een opleiding op maat

Heb je tijdens het traject ervaren dat werken in de zorg bij je past, dan kun je direct bij ons starten met één van de interne opleidingen via OppStap. Afhankelijk van je vooropleiding start je met de opleiding tot helpende plus, verzorgende IG of verpleegkundige niveau 4.

Je komt voor ongeveer 24 uur per week bij ons als leerling in dienst. Vanaf april 2021 geldt dat je 1 dag per week leskrijgt. Dit kan een digitale les zijn, een bijeenkomst waarbij je fysiek aanwezig bent of een dag met zelfstudie. Je volgt jouw opleiding op je eigen tempo. Dit geeft je de mogelijkheid om de opleiding sneller af te ronden dan de tijd die ervoor staat.

Meld je aan 

In het najaar begint er een nieuw traject. Wil je ook meedoen, houd onze website in de gaten (of onze Facebook of Linkedin-pagina). 

Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature