9 0

We starten een eigen leerteam in de wijk

Vanaf januari start ons eigen leerteam in de wijk, een team dat alleen bestaat uit leerlingen en stagiairs. 

Volgende jaar gaat ons eerste, eigen leerteam van start. Het zorgteam bestaat uit alleen leerlingen en stagiairs. In totaal starten zes tot tien nieuwe collega’s, die allemaal een andere zorgopleiding volgen. Van Helpende tot aan HBO verpleegkundige. Zo ontstaat er een leerteam dat, met uiteraard goede begeleiding van gediplomeerde collega’s uit de omliggende thuiszorgteams, de zorg aan huis kan verlenen zoals elk ander thuiszorgteam. De leerling-collega’s gaan aan de slag in de plaatsen De Bilt, Bilthoven, Huis ter Heide, Den Dolder en Soesterberg. 

Mooie werkleerplek 

“Voor de nieuwe leerling-collega’s is dit een mooie werk-leerplek waarin ze met elkaar kunnen optrekken. Ieder teamlid heeft namelijk praktijklessen, studieopdrachten én maakt kennis of verdiept zich verder in de zorg aan huis. Dat geeft extra binding, de mogelijkheid om van elkaar te leren en te helpen tijdens de opleiding. Maar ook voor de cliënten in de regio is het een waardevolle stap. Het aantal mensen dat een beroep doet op thuiszorg groeit, met het extra leerteam in de wijk kunnen wij die zorg bieden!”, aldus teamcoordinator Tamara. 

Opleiding op maat 

Sarah, ook teamcoordinator van het leerteam: “De leerling-collega’s volgen de zorgopleiding via de eigen, erkende Allerzorg-academie of via een regionale onderwijsinstelling. Dat verschilt per leerling. We hebben daarbij echt gekeken wat het beste past in het leertraject van de leerling zelf en wat zijn of haar voorkeur is. De begeleiding doen wij als teamleiders niet alleen. We hebben daarbij hulp vanuit de andere zorgteams van Allerzorg in de regio. Iedere leerling-collega wordt gekoppeld aan een deskundige, gediplomeerde zorgprofessional van zo’n team. Zij gaat mee tijdens de route en begeleidt de leerling-collega intensief voor de zorgverlening. De leerling-collega staat er nooit alleen voor tijdens de studie en de routes. We kijken erg uit naar de start in januari!” 

Ook (opnieuw) de zorg in? Ga met teamleiders Tamara en Sarah in gesprek over jouw persoonlijke mogelijkheden in het leerteam. Bekijk de vacatures in het leerteam

We starten een eigen leerteam in de wijk
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature