9 0

Aline Teunissen

Waarom ben je bij Allerzorg komen werken?            

Aline: "Care for Cancer is een paar jaar geleden onderdeel geworden van Allerzorg. Zo kwam ik dus bij Allerzorg terecht. Deze samenwerking is aangegaan om met elkaar de eerstelijnszorg (en anderhalvelijnszorg) te versterken en een totaalpakket aan zorg te kunnen bieden aan de cliënt."

Wat maakt jou trots?  

Aline: "Omdat wij de rust en tijd hebben om 1 á 1 ½ uur in gesprek te zijn met de cliënt, heeft de cliënt de gelegenheid om alles te bespreken wat hem of haar bezighoudt. Die onderwerpen kunnen betrekking hebben op de emoties die de diagnose kanker en behandeling met zich meebrengen, maar ook op praktische, sociale, spirituele en fysieke hulpvragen. Het contact met cliënten is vaak vanaf het eerste moment heel open. Het maakt mij trots dat cliënten mij zo vertrouwen dat zij alles kunnen en willen bespreken."

Kun je iets vertellen over de mensen in het team van Care for Cancer? 

Aline: "De mensen in het team zijn allemaal ervaren oncologieverpleegkundigen die specifieke interesse hebben in psychosociale begeleiding. Wij werken in kleine regionale teams, maar wel geheel zelfstandig. Elke consulent krijgt een eigen "winkeltje" met cliënten. We zien elkaar tijdens de gezamenlijke intervisies en verder is er veel digitaal contact. Door de intensiteit van de casuïstiek zijn we een hecht team."

Wat maakt jouw specialisme uniek?  

Aline: "Het bieden van oncologische zorg thuis is überhaupt uniek, want normaal doe je dat in het ziekenhuis. Wat heel bijzonder is aan deze zorg, is dat je tijd en gelegenheid hebt om echt met mensen in gesprek te gaan over wat er allemaal gebeurt als je de diagnose kanker krijgt. De setting van het gesprek thuis of dicht bij huis maakt dat we de best passende zorg kunnen bieden en adviseren over aanvullende zorgmogelijkheden. Daarbij maken we ook gebruik van informele zorg."

Hoe maken jullie met elkaar het verschil?  

Aline: "Met de zorg van Care for Cancer geven we cliënten eigen regie over hun leven. Wij zijn de schakel tussen de verschillende aanbieders van oncologische zorg en denken mee vanuit de positie van de cliënt. We wijzen de weg in het voor cliënten vaak onoverzichtelijke oncologische zorgveld. Het is kortdurende en gespecialiseerde zorg, waarbij wij de gids zijn in zeer turbulente tijd. Daarmee maken we echt verschil."

Wat zijn de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling binnen jouw specialisme?  

Aline: "Je kunt je bij ons ontwikkelen in het bieden van psychosociale oncologische zorg. Ook wordt er een beroep gedaan op je coachingsvaardigheden. Allerzorg Care for Cancer gaat in de toekomst steeds meer spreekuren in samenwerking met huisartsen ontwikkelen en chemotherapie thuis geven. Dit betekent dat we de totale oncologische zorg thuis of dicht bij huis aanbieden. Via de Allerzorg Academie bieden we ook een aantal e-learnings aan op verschillende thema’s binnen de oncologische zorg."

Wat vind jij vernieuwend bij Allerzorg Care for Cancer? 

Aline: "Allerzorg is de enige thuiszorgorganisatie die 60 oncologieverpleegkundigen in dienst heeft. Daarin loopt Allerzorg voorop. De 5 gesprekken module van Care for Cancer met zeer ervaren senior oncologieverpleegkundigen is überhaupt uniek in Nederland."

Wat heel bijzonder is aan deze zorg, is dat je de tijd en gelegenheid hebt om met mensen in gesprek te gaan over wat er allemaal gebeurt als je de diagnose kanker krijgt.

Aline Teunissen
Regiocoördinator | Care for Cancer

Lees het verhaal van Aline
Aline
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature