9 0

Grietsje Keulen

Werkzaam bij Allerzorg sinds: 2013

Waarom ben je bij Allerzorg komen werken?

Grietsje: "Het is alweer zeven jaar geleden dat ik bij Allerzorg de kans kreeg om iets met mijn studie pedagogische wetenschappen te doen. Toen ik bij Allerzorg binnenkwam was het specialisme Begeleiding heel klein, ik mocht dit verder ontwikkelen en kreeg daar veel vrijheid in. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen inbreng en ook om je eigen talent verder te ontwikkelen. Er wordt echt gekeken naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Heb je een goed plan? Dan mag je er mee aan de slag! Dat sprak - en spreekt - me nog steeds erg aan bij Allerzorg!"

Wat vind je het mooiste aan jouw werk als zorgspecialist begeleiding?

"Het mooiste vind ik het contact met mijn collega’s van begeleiding. Het is prachtig om te zien met hoeveel passie zij aan het werk zijn. Het is hun drijfveer om gezinnen in hun kracht te zetten en hun netwerk te betrekken. Zo kunnen bijvoorbeeld kwestbare moeders een mooie zwangerschap doorlopen of ontstaat er een mooie hechting tussen ouders en kind."

Wat maakt jou trots?

Grietsje: "Dat wij in staat zijn om goede kwaliteit van zorg te leveren én we ons steeds verder ontwikkelen. Onze divisie Kind & Gezin bestaat inmiddels uit Medische Kindzorg, Gezinsbegeleiding en Kraamzorg, alles onder één dak. Vanuit deze divisie kijken wij naar de behoefte van het gezin. Het hulpverleningslandschap is best versnipperd. Als je als gezin hulp nodig hebt, dan kom je met zoveel organisaties in contact die iets met jou willen. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van medische thuiszorg, het bieden van opvoedondersteuning of hulp voor de ouders zelf. Voor systeemtherapie kom je op de wachtlijst van een GGZ-instelling. Overal is een aparte indicatie voor nodig. Elke organisatie heeft een eigen plan voor het gezin. Je kunt je voorstellen dat het heel onduidelijk is wie dan het aanspreekpunt is of wat het plan of doel is. Wij werken integraal en hebben de verschillende specialismen binnen Kind & Gezin samengebracht. Daarmee bieden we een totaalpakket aan zorg. Hiermee is Allerzorg uniek, dat maakt mij heel trots."

Kun je iets vertellen over de mensen in jouw team(s)?

Grietsje: "Binnen de gespecialiseerde teams werken bijna allemaal HBO-opgeleide medewerkers, waarvan de meeste multidisciplinair. We hebben sociaalpedagogisch hulpverleners, collega’s met een achtergrond in maatschappelijk werk en psychiatrische verpleegkundigen. Allemaal met het aandachtsgebied ouder en kind. Als een nieuwe collega binnenkomt die dat niet heeft, dan wordt hij of zij daarin opgeleid. Verder worden zij ondersteund door een gedragsdeskundige. Zij doen intervisies en bij complexe gezinnen worden ze ook ingezet bij gezinnen. In ons team zitten ook systeemtherapeuten, die naar het hele gezin kijken en niet alleen naar het individu. Tot slot hebben we ook nog kraambegeleiders die praktische ondersteuning bieden bij gezinnen in en na de kraamtijd."

Wat maakt jouw specialisme uniek?

Grietsje: "Er zijn geen andere organisaties die met deze drie specialismen onder één dak samenwerken. Daarbij kunnen we heel mooi aanlsuiten bij de vraag van ziekenhuizen, maar bovenal bij de behoefte van de cliënt."

Kun je iets vertellen over de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling binnen jouw cluster?

Grietsje: "Een nieuwe collega die bij ons binnenkomt krijgt altijd een maatje die hem of haar in de praktijk kan begeleiden. In het begin is dat vrij intensief, maar in de loop der tijd wordt dat minder. Verder hebben we casuïstiekgroepen waarbij medewerkers met elkaar cliëntcasussen bespreken. Ook hebben we intervisiegroepen waarin collega's aan de slag gaan met hun eigen handelen, persoonlijke ontwikkeling dus. Verder hebben we de Allerzorg Academie met een breed assortiment e-learnings. Als extra toevoeging hierop bieden wij bij begeleiding nog een e-learning Jeugdzorgleer. Tot slot hebben we integrale scholing. Die organiseren wij intern en kan verschillende thema’s hebben zoals systeemgericht werken, deescalerend werken, of alles over meldcodes. Uiteraard kijken we naast deze mogelijkheden voor algemene scholing ook naar de persoon zelf: waar liggen je wensen, wat is mogelijk met extra opleiding en draagt het ook bij aan het team en de organisatie."

Wat vind jij vernieuwend bij Allerzorg?

Grietsje: "Ik vind Allerzorg vooral uniek in onze integrale aanpak. Maar bij Allerzorg zijn we nooit uitgeleerd. Zo hebben we in ons jaarplan meegenomen om te kijken of we nieuwe trainingsvormen kunnen ontwikkelen of een app voor gezinnen. We zijn voortdurend ontwikkelend en lerend. We kijken graag naar wat beter of anders kan, dat is een continu proces."

Er wordt bij Allerzorg echt gekeken naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Heb je een goed plan? Dan mag je er mee aan de slag!

Grietsje Keulen
Zorgspecialist begeleiding | Begeleiding

Lees het verhaal van Grietsje
Grietsje
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature