9 0

Karin Timm & Ingeborg Reitsma | Wondzorg en Dermatologie

Waarom zijn jullie bij Allerzorg komen werken?

Karin & Ingeborg: "Allerzorg is een ondernemende organisatie die zorg biedt op de plek waar iemand zich thuis voelt. We organiseren de zorg echt om de cliënt heen. Veel organisaties beloven dit maar Allerzorg kan dit, dankzij de verschillende zorgspecialismes, ook waarmaken. Dat sprak ons aan en de cliënten klaarblijkelijk ook, want we worden op zorgkaart Nederland gewaardeerd met een 9.2! Daarnaast zijn we ondernemende types met de ambitie om dingen beter te maken. Daarom voelen we ons thuis bij Allerzorg. Hier is men niet bang om van de gebaande paden af te gaan en nieuwe dingen te proberen. Altijd met het doel om meer en betere zorg naar de thuisomgeving te brengen."

Wat vinden jullie het mooiste aan jullie werk als Zorgdirecteur bij Allerzorg?

Karin: "Ervoor zorgdragen dat ik samen met mijn collega zorgprofessionals de beste zorg thuis of dichtbij huis kan verlenen. Altijd in samenspraak met de client en wat zijn of haar doelen zijn. Soms is dat volledig herstel, maar meestal hoe men zo comfortabel mogelijk kan leven met de zorgvraag zoveel mogelijk op de achtergrond. De gezamenlijke passie voor ons beroep en de kracht van thuis te kunnen combineren en ervoor te zorgen dat de hele organisatie daarin meegaat, dat is het allerleukste aan mijn werk."

Ingeborg: "Ik krijg echt energie van het meegaan op route met onze zorgprofessionals. Tijdens deze dagen zie je ook wat voor effect ons werk heeft voor de cliënt.  We maken het mogelijk dat ook mensen met een complexe zorgvraag gewoon thuis kunnen blijven wonen en leven. Het optimisme van sommige cliënten raakt mij enorm. Wij mogen daaraan bijdragen doordat we met onze zorg de kwaliteit van leven voor de cliënt verhogen of in stand houden."

Wat maakt jullie ontzettend trots?

Karin & Ingeborg: "We zijn trots op de manier waarop we bij Allerzorg met elkaar samenwerken. In de regio wordt goed overlegd welke zorg een cliënt nodig heeft en welk specialisme hierin kan voorzien. Zo kunnen we inspelen op de behoefte van de cliënt en leren we ook nog van elkaar. Dit maakt de zorg echt beter."

Kunnen jullie iets vertellen over het specialisme Wondzorg en Dermatologie?

Karin & Ingeborg: "Het is echt indrukwekkend om te zien wat onze wondzorg en dermatologie teams thuis kunnen betekenen voor mensen met voor complexe wonden of andere huidaandoeningen. Voor veel van deze zorg kun je door onze wondverpleegkundigen gewoon thuis behandeld worden, op voorschrift van de dermatoloog, verpleegkundig specialist of huisarts natuurlijk. Je hoeft dus niet of veel minder naar het ziekenhuis of de huisarts voor controle. Samen met onze verpleegkundig specialisten kunnen we echt kwaliteit van zorg thuis bieden; een combinatie van veel kennis en ervaring! We zetten geavanceerde zwachteltechnieken in en werken ook met beeldzorg."

Wat maakt dit specialisme nou zo uniek?

Karin & Ingeborg: "Het zorglandschap is erg complex en zeker niet alles is goed geregeld. Helaas ook bij ons niet altijd. Maar onze teams maken met een positieve en flexibele instelling, toch echt het verschil. Onze zorgprofessionals hebben een hart voor de zorg en willen de zorg beter maken omwille van de cliënt. Zo kan je, ondanks de soms moeilijke omstandigheden, toch dingen voor elkaar krijgen. Dat wordt door de client erg gewaardeerd."

Kunnen jullie iets vertellen over de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling bij Allerzorg?

Karin & Ingeborg: "Omdat wij innovatief en ondernemend willen zijn, krijgen zorgprofessionals van ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid om hun kennis en professionaliteit optimaal te benutten. We vinden het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Dit verhoogt de kwaliteit van onze zorg en vergroot ook de mogelijkheden om zorg thuis aan te kunnen bieden. Binnen de organisatie kan je diverse opleidingen volgen en is het mogelijk om nieuwe kennis en vaardigheden direct in de praktijk te brengen. In verschillende regio's hebben we zelfs een speciaal leerlingenteam, waarin je als leerling veel vrijheden krijgt met goede begeleiding. Door onze diverse specialismes bieden wij ook de mogelijkheid om een overstap te maken van de reguliere wijkzorg naar een specialistisch team of andersom of beiden, maar je kunt ook van helpende plus doorgroeien naar verpleegkundige of zelfs verpleegkundig specialist. Kortom, als je iets wilt en van je laat horen, is er bij Allerzorg eigenlijk altijd wel wat mogelijk."

Het is echt indrukwekkend om te zien wat onze wondzorg en dermatologie teams thuis kunnen betekenen voor mensen met voor complexe wonden of andere huidaandoeningen.

Karin & Ingeborg
Zorgspecialist | Wondzorg en Dermatologie

Lees het verhaal van Karin & Ingeborg
Karin & Ingeborg
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature