9 0

Karin Timm | Pilot Beeldzorg Wondzorg & Dermatologie

Bij Allerzorg vinden we het belangrijk om steeds te blijven innoveren en specialiseren. Bij Wondzorg & Dermatologie zijn we begin 2020 een pilot met Beeldzorg gestart.

Kun je iets vertellen over deze pilot?

Karin: “ Met beeldzorg kunnen onze verpleegkundig specialisten hun collega’s van wondzorg & dermatologie op afstand helpen. Het leuke is dat deze pilot nog helemaal from scratch opgezet moest worden. Hoe zo’n pilot tot stand komt? De eerste stap is om subsidie aan te vragen. In dit geval is er een stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) beschikbaar. Vervolgens ga je onderzoeken of het plan haalbaar is. Er zijn voor deze pilot bijvoorbeeld hulpmiddelen bij de cliënt thuis nodig. Daar gaan we dan voor in gesprek met aanbieders. Bij Allerzorg willen wij innovatief en ondernemend zijn in het vinden van manieren waarop we de zorg eerder en beter in de thuisomgeving kunnen leveren. Daar is dit een perfect voorbeeld van.”

Waarom is het belangrijk?

Karin: “Met beeldzorg kunnen wij hogere kwaliteit van zorg leveren. Zo houden onze zorgverleners namelijk meer zorgtijd over. Ze hoeven minder te rijden en kunnen hun specialistische kennis beter verspreiden in kortere tijd. En nog belangrijker: de cliënt kan thuisblijven! Wij zetten de mens centraal in zijn eigen vertrouwde omgeving en brengen de zorg naar huis.”

Wat is hier zo innovatief aan?

Karin: “Wat vooral uniek is aan deze pilot is de samenwerking tussen onze eigen verpleegkundig specialisten en onze teams wondzorg & dermatologie. De verpleegkundig specialist is een zelfstandig behandelaar die behandelt op afstand. Zo hoeft de cliënt niet naar het ziekenhuis voor controle en we kunnen onze W&D-collega’s meer vertellen over de wat complexere, minder voorkomende wondsoorten en huidaandoeningen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de andere Allerzorgteams: wijkzorg, palliatieve terminale zorg en kindzorg: daar delen onze verpleegkundig specialisten net zo graag kennis mee.” 

Hoe komen dit soort initiatieven bij Allerzorg tot stand?

Karin: “Iedereen bij Allerzorg kan zulke gave initiatieven aandragen. Het is een kwestie van het bijhouden van je vak door het lezen van vakliteratuur of bijscholingen. Je leest of ziet iets en denkt gaaf, dat wil ik ook bij Allerzorg. We kunnen natuurlijk niet met elk idee aan de slag, maar goed onderbouwde ideeën worden altijd serieus genomen. En de beste ideeën werken we ook daadwerkelijk uit!”

Met pilots als deze houden onze zorgverleners meer zorgtijd over. En de cliënt kan thuisblijven. Een win-win situatie waar cliënten & zorgverleners blij van worden.

Karin Timm
| Wondzorg en Dermatologie

Lees het verhaal van Karin
Karin
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature