9 0

Lisette Eversteijn

Werkzaam bij Allerzorg sinds: januari 2016

Waarom ben je bij Allerzorg komen werken?                 

Tijdens het jaarlijkse dermatologie congres hoorde ik voor het eerst over Allerzorg. Karin Timm, verpleegkundig specialist bij Allerzorg, was daar dagvoorzitter. Zij had een inspirerend verhaal en zo werd ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar de specialistische zorg die Allerzorg biedt. Mijn achtergrond is dermatologie en ik heb altijd veel affiniteit gehad met wondzorg. Daar wilde ik me ook verder in ontwikkelen. Na een aantal gesprekken bleek dat er hiervoor mogelijkheden voor mij waren bij Allerzorg.

Wat vind je het mooiste aan jouw werk als coördinerend verpleegkundige?

De veelzijdigheid van het vak en ook zeker het stukje gespecialiseerd werken. Maar vooral ook het menselijk contact. En omdat het zich thuis afspeelt, kun je ook echt de tijd nemen hiervoor. Wij kijken verder dan de wond alleen. Op basis van de wens en behoefte van onze cliënt komen we tot een plan. En daar hebben we echt aandacht voor. Dat vind ik mooi aan mijn werk. Maar ook het ondernemende karakter van mijn rol. Eigenlijk heb ik een soort eigen onderneming binnen Allerzorg met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor mijn eigen team. Daar komt veel bij kijken. Zo moet je kunnen meedenken over het grotere geheel van de organisatie, hoe we de kwaliteit van zorg hoog kunnen houden. Want natuurlijk doe je heel veel met en voor je team, maar het moet ook bijdragen aan het grotere geheel. En dat maakt werken bij Allerzorg zo ontzettend leuk.

Wat maakt jou trots?

De hoge betrokkenheid van mijn team! We hebben veel voor elkaar over en we doen het echt samen. Iedereen in mijn team neemt zijn of haar verantwoordelijkheid en we leveren samen die hoogwaardige kwaliteit van zorg. Ook ben ik trots op de soepele samenwerking die we hebben in de rest van de zorgketen. Wondzorg vraagt niet alleen om samenwerking met collega en cliënt, maar ook met externe partners, zoals wondpoli’s van ziekenhuizen.

Hoe maak jij het verschil?

Door met mijn team een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van de cliënten. En dat zien we terug in de waarderingen van onze cliënten. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen. De cliënt staat voor ons echt op nummer één. Naast mijn rol als coördinator ben ik ook in het veld werkzaam. Door echt met aandacht te luisteren naar het verhaal en de behoefte van de cliënt, kunnen wij de zorg zo organiseren zodat iemand in zijn dagelijks leven weer kan oppakken zonder zonder belemmeringen. Als verpleegkundige ben je er altijd voor iemand, je kunt even het lichtpuntje voor iemand zijn in een moeilijke periode. Dat luisterend oor kunnen bieden is dan goud waard.

Kun je iets vertellen over de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling, in zowel de breedte als de diepte?

Naast een interne scholing ben ik mijzelf verder gaan verdiepen in de wondzorg door het volgen van specialistische opleidingen. Ik wilde ook heel graag mijn kennis verbreden, door de opleiding hbo verpleegkunde te doen. En die mogelijkheid kreeg ik!

Kansen genoeg dus. Wat heb je zelf gedaan om deze kansen te verzilveren?

Ik denk door jezelf eerst waar te maken. Laat maar eerst eens zien wat je kan, want deze kansen komen ook niet aanwaaien. Als je bij Allerzorg werkt en je bent gedreven en ambitieus, dan kun je hier gesprekken over aangaan. Ook moet je dan motiveren waarom je geschikt bent om aan een bepaalde opleiding te beginnen. Ze moeten het in je zien, en de mogelijkheden moeten er natuurlijk ook zijn. Niet alleen jijzelf, maar ook de organisatie moet er beter van worden. Dus jezelf laten zien en jezelf profileren als expert helpt om je dromen waar te maken.

Tips voor collega’s die ook zo’n persoonlijke groei willen doormaken?

Onderbouw waarom je dingen wilt. Bedenk welke meerwaarde het heeft voor jouw team of voor de organisatie. Hoe draagt het bij aan de doelstellingen? En wat ga je er uiteindelijke mee doen? Het gaat niet alleen om jouw persoonlijke ontwikkeling maar ook om de ontwikkeling van de organisatie als geheel. Maak ook goed gebruik van je netwerk en het is handig als je weet hoe de lijnen lopen binnen de organisatie. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen als je een mooi plan hebt.

Wij kijken verder dan de wond alleen. Op basis van de wens en behoefte van onze cliënt komen we tot een plan. En daar hebben we echt aandacht voor. Dat vind ik mooi aan mijn werk.

Lisette Eversteijn
Coördinerend verpleegkundige | Wondzorg en Dermatologie

Lees het verhaal van Lisette
Lisette
Lisette’s persoonlijke groei tijdlijn:

2016

Begonnen als verpleegkundige in de wijk en intern opgeleid op gebied van wondzorg & dermatologie

2017

Begonnen met de opleiding hbo-vepleegkunde

2018

Teamcoordinator bij team W&D geworden

2019

Gestart met Masterclasses indiceren als indicerend wijkverpleegkundige

Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature