9 0

Rita Koning

Waarom ben je bij Allerzorg komen werken?

Rita: “Na een uitstapje naar de intramurale zorg, bleef de thuiszorg toch lonken. Allerzorg heeft een breed zorgaanbod, breder dan alleen wijkverpleging. Dat sprak me ontzettend aan. Binnen Allerzorg is er veel ruimte voor ondernemerschap, dat maakt dat ik me thuis voel bij deze organisatie.”

Wat vind je het mooiste aan jouw werk bij Allerzorg Wijkverpleging?  

Rita: “Als regiomanager van een groot geografisch gebied en met een diversiteit aan zorgspecialismen is er volop afwisseling, zowel in breedte als in diepte. Deze rol stelt me in staat om met veel collega's contact te hebben. Een onderdeel van mijn werk is ook om mensen te enthousiasmeren en te begeleiden. Dat aspect spreekt me ook aan. Immers, als je doet wat bij je past, kom je in je kracht!”

Wat maakt jou trots?   

Rita: “Ik ben trots op de betrokkenheid van de teams, hun onderlinge samenwerking en inzet voor onze cliënten. Maar ook de stappen die we gezamenlijk blijven maken als Allerzorg. Passende zorg bieden binnen de marges die we opgelegd krijgen door indicaties en vergoedingen.”  

Kun je iets vertellen over de mogelijkheden tot (persoonlijke) ontwikkeling binnen Allerzorg Wijkverpleging?   

Rita: “Trainingen, coaching of opleiding is vaak maatwerk en dat faciliteren we graag. Maar we moeten ook reëel zijn, want we kunnen niet iedereen onbeperkt laten doorgroeien naar andere functies. Ik heb respect voor elke medewerker, juist vanwege de inzet van elk niveau en elk individu. De praktijk leert ook dat de meeste zorgverleners juist heel bewust kiezen voor een bepaalde functie en daar erg content in zijn. Maar er zijn situaties waarin iemand aangeeft of in gedrag laat blijken dat er interesse is voor een andere functie of bepaalde taken. Uiteraard gaan we dan met elkaar zitten en de mogelijkheden bespreken. Uitgangspunt is sowieso dat ik persoonlijke ontwikkeling van harte steun!”  

Bij Allerzorg vinden we het belangrijk om steeds te blijven innoveren en specialiseren. Kun je voorbeelden geven van wat jij vernieuwend vindt bij Allerzorg?  

Rita: “Bij Allerzorg heerst een cultuur van ondernemerschap. Er is altijd wel iemand die inspeelt op vraag vanuit de markt of nieuwe ontwikkelingen initieert, veelal overkoepelend. Denk aan project Bravis dat is opgestart in Brabant. Cliënten krijgen chemo thuis in plaats van in het ziekenhuis, onder deskundige begeleiding van onze oncologieverpleegkundigen. Alles in samenwerking met het ziekenhuis. Een project wat grote toekomst heeft.”

Als je doet wat bij je past, kom je in je kracht.

Rita Koning
Regiomanager | Wijkverpleging

Lees het verhaal van Rita
Rita
Onze nieuwste vacatures

{{offer.title}}

  • {{offer.department.split('Allerzorg | ').join('')}}
{{offer.city}}Bekijk vacature